ارتش سوریه شهرهای تحت کنترل مخالفان دولت را زیر آتش گرفته است
اعضای اتحادیه اروپا بر سر اعمال تحریمهای بیشتر علیه دولت سوریه به توافق رسیدهاند.
در چارچوب تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه دولت بشار اسد، داراییهای بانک مرکزی سوریه در کشورهای این اتحادیه مسدود میشود و هفت نفر دیگر از نزدیکان بشار اسد مشمول ممنوعیت سفر به این اتحادیه میشوند.
ممنوعیت پروازهای باری از سوریه به اتحادیه اروپا و اعمال محدودیتهایی سختتر برای تجارت طلا و فلزات گرانبها با سوریه از دیگر مصوبات اتحادیه اروپا در روز دوشنبه، ۲۷ فوریه است.
پیش از این، اتحادیه اروپا تحریمهایی نفتی و تسلیحاتی علیه سوریه تصویب کرده بود.
خبرنگار بیبیسی در بروکسل میگوید که این تحریمها بخشی از اقدامات جامعه بینالملل برای تحت فشار قرار دادن دولت سوریه به منظور پایان دادن به خشونتها در این کشور است.
مناطق شمالی زیر آتش توپخانه
همزمان با تلاشهای بینالمللی برای پایان دادن به ناآرامیها در سوریه، گزارش شده است که نیروهای نظامی این کشور روز دوشنبه ۲۷ فوریه، مناطق تحت اختیار مخالفان دولت در استان ادلیب در شمال غرب این کشور را زیر آتش داشتهاند.
گزارش شده است که شهرهای سرمین، معرةالنعمان و بنش مورد حمله نظامیان قرار گرفتهاند.
یک خبرنگار بیبیسی که به این منطقه رفته است، میگوید که ارتش از خمپاره و تسلیحات ضدهوایی برای حمله به مناطق غیرنظامی شهر بنش در غرب ادلیب استفاده میکند.
جمعیت بنش حدود ۴۰ هزار نفر برآورد میشود و خبرنگار ما میگوید که ارتش برای بیش از یک ساعت این شهر را زیر آتش داشته است.
بر اساس اعلام مخالفان دولت، شهر حمص نیز همچنان زیر آتش توپخانه بوده است.
آنها گفتهاند که در جریان ناآرامیهای سوریه در روز یکشنبه، ۲۷ فوریه، دستکم ۵۹ نفر از غیرنظامیان و نیروهای نظامی کشته شدهاند.
این ناآرامیها در شرایطی رخ داد که همهپرسی قانون اساسی جدید سوریه در مناطق مختلف این کشور در جریان بود.
مخالفان دولت شرکت در این همهپرسی را تحریم کرده بودند، ولی شبکه تلویزیونی دولتی سوریه روز گذشته از مشارکت قابل توجه مردم در همهپرسی قانون اساسی جدید این کشور خبر داد.
سوریه در دستور کار شورای حقوق بشر
در عین حال، نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۲۷ فوریه، در ژنو آغاز شده است.
بررسی وضعیت سوریه در دستور کار حاضران در این نشست است و انتظار می رود شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشست امروز خود، خواهان برقراری آتشبس در سوریه و نیز فراهم شدن امکان دسترسی هرچه سریعتر سازمانهای امدادرسانی از جمله صلیب سرخ، به مناطق آسیبدیده شود.
رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ابتدای این نشست گفت: "امیدواریم مقامات سوریه واکنشی مثبت نشان دهند."
اختلاف نظر قدرتها
اظهارات مقامات رسمی آمریکا که موضع چین در قبال سوریه را "بسیار متکبرانه و از روی خودرأیی" خوانده بودند، واکنش چین را به دنبال داشت و یک سخنگوی وزارت امور خارجه چین این اظهارات را غیرقابل پذیرش خواند.
در یادداشتی هم که روز دوشنبه ۲۷ فوریه، در روزنامه رسمی حزب کمونیست چین منتشر شده، آمده است که بعد از حمله به عراق، آمریکا حق ندارد از طرف مردم کشورهای عربی اظهارنظر کند.
روز یکشنبه ۲۶ فوریه، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، در اظهاراتی صریح گفت که اقدام چین و روسیه در وتو کردن قطعنامه سازمان ملل متحد درباره سوریه "نفرتانگیز" بود.